Kursus Kepimpinan dan Bina Insan ESQ 165

Hari ini saya menghadiri Kursus Kepimpinan dan Bina Insan ESQ 165 di Four Points Sheraton Kuching. Saya tidak bercadang membawa komputer riba.

Sepelas pulang dari kursus, saya fikir kandungan kursus ini SESUAI dengan kumpulan tertentu SAHAJA! Baca komentar di sini.

4 Responses


 1. Faudzi on June 14, 2010 at 3:50 PM

  Assalamualaikum saudara,
  Saya berminat dengan ESQ165 setelah mendengar dari rakan-rakan tetapi masih ragu-ragu, mungkin kerana cerita yang terlalu banyak mengenainya. Bolehkah saya tahu pendapat saudara mengenai kursus itu dan pengisiannya. Saudara juga kata bahawa ESQ itu untuk kumpulan tertentu sahaja. Apakah maksud saudara? adakah saudara mendapati something/somewhere is wrong/confusing hingga saudara berpendapat sedemikian. Saya mohon benar pandangan saudara sebelum saya menghadirinya pada bulan Ogos nanti. Sekian terima kasih.

 2. Anonymous on June 16, 2010 at 9:15 AM

  assalamualaikum wrt. wbt.
  Saya ada juga mendengar tentang esq ini dan ada yang mencadangkan supaya saya ikuti untuk mendapatkan ilmu dan keinsafan diri. tetapi, apabila membaca sedikit komentar saudara, saya berfikir "apakah saya termasuk dalam kelompok tertentu" yang saudara maksudkan. Bolehkah saya tahu apa maksud saydara dengan "kumpulan tertentu" itu.

 3. syahrulnizam on June 17, 2010 at 9:53 PM

  Oleh kerana saya bukan pakar syariah, tuan/puan boleh baca komentar Ustaz Zaharuddin: http://www.zaharuddin.net/index.php?option=com_content&task=view&id=828&Itemid=72

 4. Anonymous on October 6, 2010 at 1:24 PM

  Assalamu'alaikum...

  Buat julung kalinya dibawakan ke Malaysia!

  ESQ Parenting Seminar
  "Better Parenting for a Better World"

  Pada 10/10/10 (Ahad)
  di SACC, Shah Alam
  akan dibawakan khas oleh Pengasas Model ESQ, Dr.(H.C.) Ary Ginanjar Agustian..
  (Penerima pelbagai anugerah dalam bidang pembangunan dan pembentukan karakter)

  Harga : RM740
  Promosi : RM1180 utk suami&isteri (2 org) - terhad hanya untuk pasangan sahaja
  Untuk : Ibu, bapa, bakal ibu, bakal bapa, pendidik dan mereka yang berumur 18 tahun keatas dan yang ingin mengenali dan mengeluarkan potensi fitrah manusia yang luar biasa.

  Apa yang akan anda dapati dari seminar ini ialah :

  (i.) Fahami peranan & tanggungjawab sebenar sebagai ibubapa yang menjadi faktor utama pembentukan dan perkembangan personaliti anak.
  (ii.) Ketahui bagaimana cara untuk mendorong kecemerlangan karakter & potensi diri anak yang mungkin selama ini tanpa disedari kita telah menghalang anugerah Yang Maha Esa ini pada mereka.
  (iii.) Pendidikan anak tidak cukup hanya sekadar intelektual, maka singkaplah bagaimana cara untuk mencemerlangkan sumber emosi dan spiritual anak
  (iv.) Penyatuan perbezaan pasangan dalam mendidik anak.

  ''Berikan yang terbaik buat permata hati.. Ibubapa cemerlang dambaan setiap insan''

  Untuk pendaftaran dan informasi lebih lanjut tentang training ESQ, sila hubungi ESQ di talian: (03) 7728 1650 / 7725 1651,

  Terima kasih.

  Wassalam..


Leave your comment